بهترین چوب برای زغال کبابی چوب درختان خشک بدون رطوبت مانند زغال مرکبات از جمله زغال لیمو و زغال اکالیپتوس و زغال نارگیل است. زیرا زغال به اصطلاح نم دار به خوبی اتش نگرفته و حرارت خود را زودتر از دست میدهد. در کیفیت پخت شما تاثیر میگذارد. چوب مناسب برای زغال کبابی چوب سخت هستند زیراعموماً چوبهای سخت به خوبی و به آرامی میسوزند و ذغالهای بادوامی را به جا میگذارند. چوبهای سخت لزوماً همیشه محکمتر و مقاومتر از چوبهای نرم نیستند. درختهای آنها پهن برگ هستند و برگ اکثر آنها در پاییز می ریزد.
عدم نیاز به باد زدن مداوم
دوام حرارتی بالا داشته باشد.
کمتر دود کند.
بوی دود ندهد.
جرقه نزدن.
داشتن حرارت زیاد
خاکستر کمی تولید کند.
چوب دوام و حررات تولیدی کمتری نسبت به زغال دارد و بیشتر مناسب یک اخر هفته در طبیعت است. ذغال تولید شده بدست تولید کنندگان ایرانی به کشورهای دیگر صادر میشود و به یک صنعت پردرامد تبدیل شده زیرا یکی از سوخت های رایج در دنیا است و در ایران باغ های مرکبات و جنگل های زیادی وجود دارد که مرغوبیت کافی برای تبدیل شدن به ذغال را دارا است.
چوب سخت به چوبی گفته می شود که به آرامی بسوزد و زغال بادوامی را از خود باقی بگذارد. درخت این چوب ها دارای برگ های پهن بوده و برگ آنها در فصل پاییز ریزش می کند.
این چوب ها دارای آتشی با حرارت بالا هستند اما این آتش عمر طولانی ندارد. برگ این نوع درختان سوزنی شکل هستند و بیشتر اوقات به رنگ سبز بوده و در فصل پاییز ریزشی ندارند، به جز انواع سرو ، کاج اروپایی و درخت کاج با میوه هایی به شکل مخروطی.